Publicat pe Lasă un comentariu

În perioada 20-22 mai a.c., în orașul Vălenii de Munte se desfăşoară Conferința Națională ”Iorga, după Iorga”, ediția a II-a, cu tema ”România, doar atât. Între patriotism și naționalism”.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Prahova, în colaborare cu Centrul pentru Studii de Intelligence și Geopolitică Aplicată, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, Casa Memorială „Nicolae Iorga”, Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

Această manifestare este dedicată personalității marelui savant Nicolae Iorga, dar și moștenirii sale, care și-a lăsat amprenta în educația generațiilor actuale, potrivit organizatorilor, conferința reprezentând o frumoasă desfășurare de forțe intelectuale care vor ține prelegeri științifice despre epoca Iorga, toate lucrările prezentate în cadrul acestui maraton cultural de la Vălenii de Munte urmând să fie incluse într-o carte ce va fi lansată în toamnă.

La eveniment şi-au anunţat prezenţa reprezentanți ai Academiei Române, profesori universitari de la Universitatea București, de la Universitatea Națională de Apărare „Carol l”, cercetători de la Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Naționale, invitați de marcă din țară, potrivit publicaţiei Ziarul de Prehova.

În acest cadru se va organiza și un concurs de educație națională, în rândul elevilor de la Colegiul „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte. De asemenea, în prima zi a acțiunilor, 20 mai a.c., la ora 17.00, la Muzeul Memorial Nicolae Iorga va avea loc vernisajul expoziției temporare ”Cărți reprezentative din opera lui Nicolae Iorga”.

„Conferința Națională «Iorga, după Iorga» va reprezenta o frumoasă desfășurare de forțe intelectuale care vor ține prelegeri științifice despre epoca Iorga, despre modelele de patriotism predate, românilor, de la tribunele poporului. Vor fi prezente oficialități ale județului, în frunte cu președintele Iulian Dumitrescu, viceprimarul Ploieștiului, Dan Nicodim, Parlamentul României va fi reprezentat de deputatul Dan Gheorghe iar Parlamentul European de eurodeputatul Eugen Tomac.

Din lumea știintelor istoriei, vor ține prelegeri, conferențiarul universitar doctor, Florian Bichir, profesorii universitari doctor, Alin Spânu, Constantin Hlihor, cercetător doctor, Liviu Spânu, doctor în istorie, Constantin Hlihor, colonel dr. Tiberiu Tănase, conferențiar universitar doctor, Alba Popescu, profesor universitar doctor, Narcis Zărnescu, dr. Viorel  Gaftea. Întreaga desfășurare științifică se va încheia în toamnă, când toate lucrările prezentate la Conferința «Iorga, după Iorga», vor fi publicate într-o carte, dedicată acestui eveniment”, se arată în comunicatul de presă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *